UKK


Kuva: Saara Salmi & Marco Melander

Elikkäs Usein Kysytyt Kysymykset:

 1. Mikä tää Magdalena Hai -juttu oikein on?
  Magdalena Hai on puolifiktiivinen persoona, joka kirjoittaa oikeita kirjoja. Hän on kryptozoologi, tutkimusmatkailija ja yleisnero.
 2. Miksi?
  Koska se on hauskaa. Koska elämä on leikkiä.
 3. Eksyin tänne vahingossa. Mikä tää paikka oikein on? Siis Kryptozoologiset tutkimukset?
  Kryptozoologiset tutkimukset on kirjailijan virtuaalinen työhuone ja kaunokirjallinen laboratorio, jossa hän venyttää todellisuutta ja kikkailee tosiasioilla täysin omien tarpeidensa mukaan. Tuloksena on omituinen kasa raportteja Magdalenan tutkimusmatkoilta; valokuvia, joiden todenperäisyyttä on vaikea todistaa;  satuja ja tarinoita; paperinukkeja; värityskuvia sekä sekalaista horinaa. Tervetuloa tutkimusmatkalle, mutta muistakaa täällä seikkaillessanne yksi ohjenuora: Kirjailija valehtelee.
 4. Keitä ovat atk-peikot? Entä Börtti?
  Atk-peikot ovat lauma pikkupeikkoja, jotka auttavat Magdalenaa Kryptozoologisten tutkimusten ylläpitämisessä. Atk-peikot toimivat pähkinäpalkalla ja aiheuttavat hässäkkää.
  Börtti on villi vuorenpeikko, jonka Magdalena kesytti syksyllä 2010. Magdalena Hai on tiettävästi ensimmäinen ihminen maailmassa, joka on kesyttänyt vuorenpeikon.
 5. Mitä ovat säikeet? Entä taikamaailma?
  Ne käsitteet, joiden pohjalle Kryptozoologiset tutkimukset alunperin syntyi. Taikamaailma on ihmisiltä suljettu tila, jossa satuolennot (menninkäiset, peikot, keijut, lohikäärmeet jne) saavat rellestää mielensä mukaan ilman kiusallisia kysymyksiä siitä, ovatko ne todellisia vai eivät. Taikamaailmaan pääsee useilla tavoilla, joista tärkeimmät ovat säikeet, keijujen maagiset portaalit ja herra Kuupan metsä.
  Ihmiset eivät yleensä ottaen näe säikeitä, elleivät tiedä täsmälleen, mistä etsiä. Toisin sanoen niitä on mahdotonta löytää. Jotkut harvat pystyvät kuitenkin näkemään säikeitä missä tahansa ja Magdalena Hailla tämä kyky on. Kryptozoologisissa tutkimuksissa Magdalena Hai kartoittaa taikamaailmaa parhaan kykynsä mukaan.
 6. Okei, kuulostaa muuten harvinaisen tyhmältä jutulta. Kuka Magdalena Hai oikeasti on?
  Olen huono selittämään motiivejani, koska puolet ajasta en ymmärrä niitä itsekään. Mutta menköön. Me elämme maailmassa, jossa kirjailijan pitäisi itsekin olla avoin kirja. Yleisesti uskotaan, että lukijoiden, jotta he voisivat nauttia kirjailijan teoksista, tulee tietää kirjailijan ammatti, ristimänimi, aviosääty, sotu-tunnus, viimeisin lomakohde, keskisormen pituus ja se, pitääkö hän talvella pitkiä kalsareita vai ei. Vaikka kirjailija on juuri valuttanut sielunsa kaikkien nähtäville. Sieltä se löytyy, hänen kirjallisesta tuotannostaan. Sen täytyy riittää.
 7. Miksi Magdalena Hai ei pidä kirjailijablogia niin kuin muut kirjailijat?
  Koska hän ei halua. Anarkia on hänen toinen nimensä. Magdalena Anarkia Hai.
 8. Sivustolla on joskus aika hauskoja kuvia. Saako niitä jakaa, tai käyttää vaikka kirjailijaesitelmissä, blogipostauksissa tai Facebookissa seinäkuvana?
  Totta kai, kunhan ilmoitatte, kuka kuvan on tehnyt/ottanut ja mielellään myös linkkaatte takaisin tänne. Sama pätee niihin itse tekemiini/ottamiini kuviin, joita jaan Facebook-sivullani. Lähtökohtaisesti kaikki kuvat tällä sivustolla animoituja giffejä lukuunottamatta ovat omaa käsityötäni ja elleivät ole, ilmoitan kuvan yhteydessä kuvaajan/lähteen.
 9. Mistä Magdalenan kirjoja voi ostaa?
  Onpa loistava kysymys! Melkein kuin olisin itse keksinyt! Magdalenan kirjoja myydään ihan tavallisissa kirjakaupoissa, mutta suosittelen katsastamaan myös nettikirjakauppojen valikoimat. Melko kattava lista linkeistä löytyy Gigin ja Henryn ja Mörkö Möö ja Mikko Pöön omilta sivuilta. Sieltä löytyy myös linkkejä kirjojen arvosteluihin.

~~oOo~~