Turun kirjamessut 6.-8. 10. 2017


Turun kirjamessut alkavat pian ja messuilla riittää taas säpinää. Itse olen paikalla perjantaina ja sunnuntaina monenmoisissa rooleissa. Alla ohjelmani kokonaisuudessaan:

Perjantai:
11.00-11.20
Fiore A-halli
Miten kirjoittaa nuorille lyhytproosaa

Katri Alatalo, Magdalena Hai, Tuija Lehtinen. Haastattelija: Anu Holopainen.

11.30-12.15
Kirjan talon osasto /A60
Vapaamuotoinen 45 min. jonka aikana voi tulla juttelemaan meikäläisen kanssa vaikkapa omista kirjoittajahaaveistanne.

15.00-15.30
Nuorisokirjailijoiden osasto /A17
Sivustakatsojan ääni – kirjailija J. S. Meresmaa (haastattelijana Magdalena Hai)

17.00-18.00
Jukola 2. krs
Pienin askelin – kirjailija-akatemian novelliantologia – Kirjan talo – Bokens hus ry.

Viimeinen versio: Pienin askelin on novelliantologia, joka on kokonaan harrastajakirjoittajien kirjoittama, ja se kokoaa yhteen eri-ikäisten ja hyvin erilaisten kirjoittajien ääniä. Miten kirjoittamista voi opiskella? Miten antologia syntyi? Esiintyjinä antologian toimittanut kirjailija Magdalena Hai, Kirjan talon toiminnanjohtaja Petri Tähtinen, sekä antologian kirjoittajat Frida Maria Pessi ja Kirsi Melvola-Georgakarakos. Juontajana toimii kirjailija Niina Repo.

Kuva: Outi Puhakka (Outo Kuva)

Sunnuntai:

10.40-11.20
Nuorisokirjailijoiden osasto /A17
Fantastinen matkaopas: Shimo Suntila (pj), Helena Waris, Katri Alatalo ja Magdalena Hai johdattavat yleisön matkalle kirjojensa maailmoihin. Älä missaa tätä!

11.40-12.20
Fiore A-halli
Lasten fantasiakirjallisuuden mahdollisuudet

Vuokko Hurme (Kustantamo S&S), Roope Lipasti (WSOY), Magdalena Hai (Karisto) ja Juha-Pekka Koskinen (Karisto) keskustelevat siitä, millaisia mahdollisuuksia fantasiaelementtien käyttäminen antaa lastenkirjalle. Miten he kirjailijoina luovat kokonaan toisen maailman tai venyttävät meidän maailmamme lainalaisuuksia? Juontajana Esa Silander.

12.20-12.40
Kallas
Raapale-kisa!

Spefi-kirjailijat ottavat keskenään dramaattista vapaapainimatsia – lukemalla raapaleita eli oikean suoran lailla iskeviä sadan sanan mininovelleja! Ottelemassa Magdalena Hai, Artemis Kelosaari, O.E. Lönnberg, Shimo Suntila. Juontaja: Mari Saario.

13.00-13.40

Jukola 2. krs
Spekulatiiviset presidentit

Mitä paljastuu Suomen presidenttien salaisista arkistoista? Maamme presidenttien historiaa spekulatiivisen fiktion vapaudella käsittelevästä Valitut-antologiasta ovat kertomassa Pasi Karppanen (pj.), Katri Alatalo, Magdalena Hai, Vesa Sisättö ja Shimo Suntila.

14.00-14.40
Nuorisokirjailijoiden osasto /A17
Osallistava kirjallisuus. Mitä muuta kirjallisuudella voi tehdä kuin lukea? Mm. burleskista, cosplaysta ja fanifiktion kirjoittamisesta keskustelemassa Helena Waris, Suvi Kauppila ja Olli Lönnberg. Pj. Magdalena Hai.

15.00-15.40
Auditorio
Cosplay-asukilpailu ja voittajan julkistus

Cosplay-asukilpailussa ihastellaan ja esitellään asuja ja kerrotaan cossattavista hahmoista. Parhaan asun valitsee tuomaristo, johon kuuluvat kirjailija Magdalena Hai, Turun Science Fiction Seuran varapuheenjohtaja Pasi Karppanen ja asutaiteilija Nina Korento. Tilaisuuden juontaa Salla Simukka.

16.20-17.00
Jukola 2. krs
Miten kirjani ovat kuolleet?

Kirja voi kokea monta kuolemaa matkalla käsikirjoituksesta kansiin ja julkaisunsa jälkeen. Vasta puolivuotias kirja saattaa olla jo liian vanha markkinoille ja hartaudella pohjustettuja sarjoja lopetetaan kesken. Entä miltä kirjailijasta tuntuu, kun vuosien työ hautautuu mediaseksikkäämpien aiheiden alle? Keskustelemassa kirjan elämästä ja kuolemasta kirjailijat Juha-Pekka Koskinen ja Anne Leinonen. Juontaja: Magdalena Hai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...