Se tulee! Se tulee! 10


Mainosasioilla teitä tänään vaivaan siis. Te, hyvä rouva siellä takarivissä! Ja te, herra, joka yritätte peittää alkavaa kaljuuntumistanne kampaamalla pitkiä hiuksia ohimolta laikukkaasti päivettyneen kupolinne peitteeksi – juuri te – (se ei muuten auta) ja tietenkin te, tyttöseni, poikaseni, lapsoset kirkasotsaiset, joiden mieli on korruptoitumaton ja seikkailulle altis. Tunnetteko koskaan uupumusta arjessa, jonka vaikuttaa jotenkin… tavanomaiselta? Toivotteko koskaan, että voisitte ratsastaa halki tulvatasangon, arktinen tuuli hiuksissanne ja uskollinen ihmissutenne vierellänne? Tunnetteko jäsenissänne jännityspuutoksen? Älkää huoliko! Sillä minulla on vaivaan ratkaisu!

Kirjailija Magdalena Hain patentoitu mikstuura, itsensä Umbrovian kuninkaallisen perheen suosima, paahdettua mantelia, hiilipölyä, ihmissusia sekä uskonnollisia fanaatikkoja sisältävä viktoriaanisen ajan seikkailutarina KELLOPELIKUNINGAS on tulossa kauppoihin noin kuukauden päästä, parahultaisesti kesälomakauden alkajaisiksi. Siinä on höyryä! Siinä on ilmalaivoja! Se pörhistää viiksienne kärjet ja saa partakarvanne seisomaan pystyssä![1] Kaiken keskellä ovat tietenkin suloinen, vihainen sankarittareni, silmäpuoli prinsessa Gigi ja hänen paras ystävänsä, uskollisista uskollisin Henry.

Lähestyn teitä tänään sen vuoksi, että sain arvon kustannustalo Karistolta luvan julkaista Kellopelikuninkaan kansikuvan. Sen on jälleen tehnyt lahjakas graafikko Sára Köteleki. Sára joutuikin tällä kertaa kovan homman eteen, sillä kirjan olemus ei ole helpoin mahdollinen supistaa yhteen kansikuvaan, ainakaan paljastamatta liikaa juonesta. Jumaloin sitä tapaa, jolla hän piirtää Gigin. Tuo ilme. Se saa minut tuntemaan itseni roistoksi. En malta odottaa, että näen kirjan valmiina!

Kellopelikuninkaan takakansiteksti kuuluu näin:

”Pakolaisprinsessa Gigin perhe on jättänyt rähjäisen Alhaiston taakseen ja solahtanut osaksi Keloburgin yläluokkaa. Gigin isästä on tullut arvostettu keksijä, joka rakentaa jättiläismäistä ilmalaivaa Keloburgin mahtimiehelle. Mutta kun salaperäinen uskonlahko Sokean Jumalan veljeskunta alkaa saarnata, että muukalaiset ja ilmalaivat pitäisi hävittää, on Gigin ja hänen parhaan ystävänsä katupoika Henryn sukellettava jälleen seikkailuun…”

~~oOo~~

Muitakin uutisia julkaisurintamalta on. Jokin aika sitten julkaistiin Usva-verkkolehden ja Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry:n yhteistyöprojektina kolmetoista spekulatiivista novellia sisältävä äänikirja Kun kansilaudoille liukui lohikäärme – Merkillisiä tarinoita meriltä. Mukana on myös aikuisille suunnattu novellini Albion ja lohikäärme. Tarkemmat tiedotteet siitä, mistä äänikirjaa voi ostaa ja niin edelleen, tulevat ilmeisesti verkkoon piakkoin. Sitä odotellessa voitte käydä kuuntelemassa kirjan kolme bonusraitaa äänikirjan omalla verkkosivulla.

~~oOo~~

Älkää myöskään unohtako, että Osuuskumma-kustannuksen Steampunk! Koneita ja korsetteja -novelliantologiaan kirjoittamani tarina Vaskimorsian on nyt kuunneltavissa ilmaisena podcastina Aavetaajuudella.

~~oOo~~

Vielä viimeinen tiedotusluontoinen asia: Kasvojen kirja, jota Facebookiksikin kutsutaan, tuo yhteinen mediamme hassujen kissakuvien sekä arveluttavien Cthulhu-meemien julkaisuun, suhtautuu minuun vihamielisesti ja on kieltäytynyt jo päiväkaupalla toimimasta kohdallani kuten sen pitäisi. Kryptozoologisten tutkimusten raportit eivät päivity kirjailijasivulleni, enkä pääse moderoimaan sivujani. Näemmä ainoa, mitä FB antaa minun tällä hetkellä tehdä, on jakaa yhdentekevää tilpehööriä. Joten, ennen kuin ongelma on korjattu, olen jalka-, käsi- ja silmäpuolen asemassa niillä sivuilla, joilla toimin ylläpitäjänä: Kotimaiset lasten- ja nuortenkirjat sekä Magdalena Hai. Huoh.

[1] Esilukijoistani jopa 33% oli tätä mieltä. Loput kaksi olisivat ehkä kompanneet, mikäli heillä olisi partakarvoja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 ajatuksia aiheesta “Se tulee! Se tulee!

  • Magdalena Hai Artikkelin kirjoittaja

   Kiitos! Kustannustoimittajani osaa tehdä noita nasevia luonnehdintoja, itse varmaan päätyisin tekemään kirjoihini tällaisia tosi fiksuja takakansitekstejä, joissa puhutaan läikikkäästi päivettyneistä kaljuista. 🙂

  • Magdalena Hai Artikkelin kirjoittaja

   Kiitos ja samoin odotan Mifongin ajan lukemista! Siitäpä tuli mieleeni… Vaihtari? Finnconissa? Kenties? 😉

  • Magdalena Hai Artikkelin kirjoittaja

   Kiitos! Tuntuu hurjalta tuon aikaistuneen julkaisupäivän takia. Mutta kun kirja on valmis, valmishan se sitten on. 🙂

 • isopeikko

  Peikon kaikki karvat – kaikkia alkavia pälviä lukuunottamatta – pörhistyivät häntää myöden tästä uutisesta. Jonain päivänä se menee ja löytää tuon kirjan jostain. Hyvä sua. Olet niin ahkera.

  Peikko luulee että se kasvotaulukkokirja tahallaan hankaloittaa kaikkien suosittujen sivujen näkymistä, että mainostuslantti livahtaisi niiden lippaaseen liukkaammin. Ehkä on aika miettiä jotain muuta tapaa tehdä tekstejään tunnetuksi. Peikon ainakin.

  Niin ja onnea ja kaikkea muuta mitä on tapana sanoa 🙂 Kaksin tai kolmin verroin ja kerroin. 🙂

  • Magdalena Hai Artikkelin kirjoittaja

   Kiitos kaunis peikolle! Facebook on tässä suhteessa rasittava, mutta sitten taas… Siellä on niin paljon hauskoja naamoja, keskusteluja ja niitä kissakuvia. 🙂 Ei siitä oikein osaa enää irtautuakaan. Yrittää vain kömpiä esteiden yli kuten parhaiten taitaa. Nyt sain ainakin nuo päivitykset toimimaan, hallinnoiminen ei vieläkään onnistu. Mutta huomenna on uusi päivä.

  • Magdalena Hai Artikkelin kirjoittaja

   Kiitos! Kiva kuulla, että kirjaa odotetaan. 🙂 Paineet kasaantuu… 😀

Kommentointi on suljettu.