Sähköshokkeja Yle Neossa. Btzzzt. 6


Olette varmaan kuulleet, niin kuin nykyään tavataan korostaa, että kirjailijuus on kauhean tylsää ja raadollista ja alipalkattu ammatti ja niin edelleen? No on siinä puolensakin. Siis sen kirjoittamisen lisäksi. Joskus saa tehdä tosi kummallisia juttuja. Eilen aamulla esimerkiksi vedin ylleni astetta prameammat vermeet ja lähdin junalla kohti Pasilaa. Siellä minulle oli uhattu antaa sähköiskuja epämääräisellä viktoriaanisen ajan apparaatilla.

Cossaan tässä omaa kirjamaailmaani. Laukkua lukuunottamatta kyseessä on nimittäin aivan mielipuolisen tarkka replikaatio umbrovialaisen aristokraatin vapaa-ajan asusta circa 1880. Joku syrjäisen linnan pahaenteinen kreivitär lähdössä metsästämään suurrriisstaa varcolac-syntyisen henkivartijansa kera, kenties? Tuo kangasmytty minun kädessäni on miekka, näette sen myöhemmin.

Pari tuntia myöhemmin nousin junasta Pasilan asemalla ja suuntasin kulkuni Ylen studioille. Ovimiehen hyväntahtoisen myhäilyn säestämänä löysin oikean paikan ja pääsimme nauhoittamaan Ylen vaihtoehtokulttuureihin keskittyvää Neo-ohjelmaa, jonka yhtenä aiheena oli tällä kertaa – ette ikinä arvaa – steampunk! Ta-daa! Ottaen huomioon, miten komea asu ja mahtava poseeraus minulla oli tuossa aamuisessa kuvassa, mikä ihme siinä on, että päädyn aina jossain vaiheessa näyttämään innostuneelta jyrsijältä?! Kaverina kuvassa Jussit Kontio (vasemmalla) ja Mankkinen (keskellä). Sekä pöytä että pöydällä olevat tavarat ovat ensimmäisen Jussin käsialaa.

 

Jos haluatte tietää, mitä sitten kävi ja niin edelleen, katsokaa

TÄMÄ LINKKI!

Kauhua! Epämääräistä mölinää! Hysteerinen nainen! Aagh.

(Luulitte ehkä, että viittasin nyt ohjelmaan, mutta ehei. Kerroin vain, mikä on meininki tällä hetkellä, kun en ole edelleenkään uskaltanut pätkää katsoa.)

Ohjelma on nähtävillä tuossa linkissä kuukauden verran ja tulee myös televisiosta: Yle Teemalta keskiviikkona puolen yön jälkeen ja sunnuntaina vähän inhimillisempään aikaan, klo 19.40.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 ajatuksia aiheesta “Sähköshokkeja Yle Neossa. Btzzzt.

  • Jani Laakso

    Mahtavia aparaatteja ja asusteita, Steampunk rokkaa! Annoit kysymyksiin hyvat ja ytimekkaat vastaukset, eikohan Steampunk tietoisuus levia taas hiukan laajemmalle Suomalaisten keskuudessa 🙂

    PS. Kiva havaita etta ohjelman pystyi katsomaan taalta Kaliforniasta kasin, vielapa Applen laitteilla. Viela jokin aika sitten Areena ei tahan taipunut.

    • Magdalena Hai Artikkelin kirjoittaja

      Kiitos, Jani! Saa nähdä. 😉 Hienoa, että myös expatit pääsevät katsomaan Ylen ohjelmia!

Kommentointi on suljettu.