Paperinukkeja: Esittelyssä Thuorin Vetehinen 2


Tänään esittelen teille oikein komean vonkaleen vedenalaisesta valtakunnasta. Tämän könsikkään nimi on Thuorin Vetehinen. Hän on aiemmin esittelemäni Serafian kaukainen sukulainen ja asustelee tällä hetkellä Jyväsjärvessä. Thuorin pitää yöllisistä uinneista kuutamon valossa, raa’n kalan syömisestä ja shakista. Itse en kuitenkaan lähtisi Thuorinin kanssa shakkia pelaamaan, sillä hän vaatii yleensä voittajan palkinnoksi häviäjän pikkuvarpaat[1]. Se on epäreilua, koska a) Thuorinilla itsellään ei edes ole pikkuvarpaita ja b) Thuorin voittaa melkein aina. Se huijari.

Ja nyt suokaa anteeksi, juon aamukahvini loppuun ja lähden Keskiaikaisille markkinoille Turkuun. Jos olette Lounais-Suomessa päin, kannustan kaikkia samaan suuntaan. Itse aion ainakin käydä rapsuttamassa Turnajaispihan sievää ponia ja kenties ostamassa itselleni astrolabin.

 

[1] Pikkuvarpaat ovat rakastettu kesäherkku kaikkien merenneitojen ja vetehisten parissa. Pitkän aikaa kärtettyäni Thuorin antoi minulle seuraavan reseptin:

 • noin 2 dl tuoreita pikkuvarpaita
 • 100 g voita
 • uusia perunoita
 • tilliä
 • suolaa

Sulata voi pannulla. Laita sekaan pikkuvarpaat, paista kunnes ovat mukavan rapsakoita. Laita kattilaan uudet perunat, runsaasti vettä ja suolaa makusi mukaan. Keitä kunnes ovat kypsiä (kypsyyden tietää, kun kokeilee haarukalla. Se uppoaa kypsään perunaan helposti). Mausta tillillä. Nauti tuoreeltaan, kesäiltana, luonnon helmassa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 ajatuksia aiheesta “Paperinukkeja: Esittelyssä Thuorin Vetehinen

 • isopeikko

  Peikon herkkua on kuivaksi kierretty ja avotulella loimutettu vesihiisi. Se sitten on hyvää ja ilman reseptiäkin. Markkinoilla käydessä peikko suosittelee okariinon hankkimista. Ne ovat oivia huiluvempeleitä.

  • Magdalena Hai Artikkelin kirjoittaja

   Okariinot olivat hienoja, mutta tämän vuoden hittituote taisivat olla lintupillit. Ystäväni osti sellaisen ja keskusteli eilen illalla pitkät pätkät erään mustarastaan kanssa.

   Loimutettua vesihiittä? :p

Kommentointi on suljettu.