Mitä työpöydältä löytyy? 9


Ihmisten työpöydät ovat mielenkiintoisia. Luulen, että monilla ellei useimmilla niille kertyy kaikenlaista tavaraa. Paperipinoja, lahjamukeja, kyniä, käpyjä, unohtuneita aarteita, jotka ovat hautautuneet paperipinojen alle. Ajattelinkin nyt tehdä pienen katsauksen oman työpöytäni antimiin. Koska olen utelias ihminen (kiitos ideasta muuten kirjailija J.-P. Koskiselle), haastan muut bloggarit ja someilijat mukaan. Mitä teidän työpöydiltänne löytyy?

Olen melkoinen sottapytty, mitä tulee työpöytiin, ja viime aikoina olen ollut keskivertoa laiskempi siivoamaan, joten laitan tähän vain parhaat, hauskimmat ja/tai olennaisimmat esineet. Jätän myös työpöydän pois.

Työpöydältäni löytyy niitä tyypillisiä juttuja: Kyniä ja muistivihkoja.

kynat-ja-vihko

Tavallaan työhön liittyviä nämäkin (vaikka niiden paikka olisi oikeasti kirjahyllyssä). Kirjailija-lehti ja Uno Harvan Suomalaisten muinaisusko, jonka sain lahjaksi kaverilta.

lehti

Virtaviivainen nitoja olkoon esimerkkinä työkaluista. Vruum!

nitoja

Mutta nämä olivat sitä tavanomaista roinaa. Siirtykäämme hämypuolelle. Onko se vanha kirja?

kirja

Ehei, ”Ödets lekar – Gentlemannens bibliotek” kätkee sisäänsä kulkusia, hakaneuloja ja rintakorun. Rasia on tarkoitettu alunperin pelikorttien säilytykseen.

kirjaauki

Kirjoituskavereina minulla on Perry nokkaeläin ja tohtori Doofenshmirtz loistavasta Finias ja Ferb -sarjasta.

perry

Näiden tiedetään silloin tällöin ottaneen yhteen työpöydän siimeksissä. (Kuvassa myös satunnaisia rasioita. Näitä tarttuu aina toisinaan mukaan kirppareilta.)

perry-doofenshmirtz

Seuraavaksi palanen kirjallisuushistoriaa: Gigi ja Henry -sarjan kirjojen teemat supistettuna yhteen sanaan. Tämä muistilappu on ollut ikkunassa työpöytäni edessä siitä lähtien, kun tiesin, että kirjoitan sarjaa enkä yksittäistä kirjaa. Alimman rivin lisäsin jossain vaiheessa Susikuningattaren kirjoitusprosessia. Nämä muistutukset tulivat tarpeeseen silloin, kun olin eksymässä tarinaan. ”Mistä tässä kaikessa on kyse?”

gigi

Pala vähemmän todeksi tullutta kirjallisuushistoriaa: Suttupaperi tarina-aihioille steampunk-bileiden raapalebattlea varten. Myöhemmin toiminut kahvikupin alustana, minkä takia se on tuollainen ällöttävä. Tämä kertoo enemmän kuin mikään muu siitä, miten laiska olen siivoamaan työpöytääni. Werstaan steampunk-bileet olivat toukokuussa. Puolustuksekseni minun on sanottava, että löysin tämän lappusen piiloutuneena paksun paperinivaskan alle. Niin kuin se parantaisi asiaa millään tavalla. Mutta en siis yleensä ole ällö, ainoastaan sotkuinen.

tuulihattu

Paperissa lukee mm. näin:

”…Polyteknisen yliopiston tuhosi kahdella jalalla kävelevä tuulihattu.
– Taikurin hattu – Jeeves pakenee
– He olivat oikeassa. Naisella ei ole sielua.”

Jep jep. Pöydältä löytyi myös pussillinen pöllöjä.

poelloet

Niille on ihan järkevä selitys, vaikka jouduinkin sitä hetken miettimään.

Lopuksi esine, joka on minulle erityisen läheinen. Nämä Ed Polishin ja Darren Wotzin mietelauseet ovat kuulkaa saaneet minut myhäilemään lukemattomia kertoja, ja erityisesti silloin, kun tuntuu, että otan itseni tai maailman liian vakavasti. Tosin pärjäisin ehkä pelkästään tällä yhdellä.

mietelause

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 ajatuksia aiheesta “Mitä työpöydältä löytyy?

 • Celestine

  Omalla pöydälläni voisi suorittaa myös arkeologisia kaivauksia, sillä siivoan sen ehkä ~3 kertaa vuodessa… Siinä kun yrittää etsiä saksia piirroksien ja levyjen alta, niin hermo napsahtaa herkästi.

  • Magdalena Hai Artikkelin kirjoittaja

   Jep. Olen myös hirveän mustasukkainen työpöydästäni. Kaaos on sellaista sorttia, että MINÄ ymmärrän sitä, mutta heti jos joku muu koskee yhtään mihinkään, olen hukassa. 😀

 • Maija Haavisto

  Voi, kirjoituspöytä… Itselleni se on koko elämän keskus, jonka ääressä yleensä myös syön. Pöydältä löytyy aina mm. kaksi tärkeiden papereiden pinoa, akryylivärejä, purukumia, kotitekoisia ksylitolipastilleja, hiusjuttuja, kynäpurkki, syötäviä juttuja (esim. pähkinöitä), kaksi pikkulipastoa, teippiä, postimerkkejä, erilaisia rasvoja, pari lääkettä ja lääketieteellistä tököttiä (esim. tipat joita lisään juomiin estämään refluksia), nenäliinoja, USB-tikkuja, TENS-laite… Tällä hetkellä myös esim. kynsilakkaa, koruja, eteerisiä öljyjä, tiikeribalsamia, merileväsuklaata, yksi kirja, pari lehtiötä, verenpainemittari, pikaliimaa, pöllön muotoinen seinäkoukku, kuumemittari ja iankaikkisen vanha Solidaarisuuskalenteri.

  Aika hyvin tuo kuvannee koko elämääni. 😛 Mitään kovin esteettistä tästä ei saa aikaan, ainakaan sinun roiniisi verrattuna.

  • Magdalena Hai Artikkelin kirjoittaja

   Estetiikassa on kyse on illuusiosta. Tämä on tällainen siistitty lifestyle-versio työpöydän kamoista. Jos laittaisin kuvan työpöydästäni siinä kunnossa, jossa se nyt on… Jonkinlainen postapokalyptinen muppeterämaa tulee lähinnä mieleen. 😀

   • Maija Haavisto

    No joo, mutta tässä pöydällä ei ole varmaan yhtään yksittäistä esteettistä esinettä. Ehkä pari korua ja nekin pakkasin jo mukaan Suomeen. Niin ja tuo tähtikoristeinen puulipasto, mutta sekin on kyllä kovin pölyinen.

 • Tuomas Korppi

  Minulla ei ole työpöytää. Teen kaiken kirjoittamisen nojatuolissa tabletilla. Nojatuolin vieressä on apupöytä, jolta löytyy vesipullo, keittolevy, kattila, mutteripannu, käsikäyttöinen espressonvalmistin, käsikäyttöinen kahvimylly, kuusi purkkia erilaisia espressopapuja ja kilon säkki espressopapuja.

  • Magdalena Hai Artikkelin kirjoittaja

   😀 Kuvauksestasi käy selväksi, mikä on kirjoittajan elämässä olennaista.

Kommentointi on suljettu.