Kellopelikuningas


Gigi ja Henry -sarjan luokittelusta 6

Gigi ja Henry -sarjaa koskevista kysymyksistä saan useimmin vastata niihin, jotka liittyvät sarjan luokitteluun ja oletettuun kohderyhmään. Ovatko kirjat scifiä vai fantasiaa? Onko ne tarkoitettu lapsille vai nuorille? Voiko aikuinenkin lukea niitä? Mihin hyllyyn itse sijoittaisit Gigi ja Henry -sarjan?

~oOo~

Aluksi nopeat ja yksinkertaiset vastaukset esitettyihin kysymyksiin:

Ovatko Gigi ja Lue koko juttu


Grüße aus Köln! 2

Kölnissä vietetään parhaillaan kansainvälisiä lasten- ja nuortenkirjallisuusviikkoja, Internationale Kinder- und Jugendbuchwochen, nyt jo yhdeksättätoista kertaa. Tällä kertaa kirjaviikkojen teemamaana oli Suomi, minkä vuoksi tapahtumaa järjestävä SK Stiftung Kultur kutsui kaikkiaan 13 suomalaista lasten- ja nuortenkirjailijaa vierailemaan kaupunkiin. Myös minä sain kunnian olla mukana!

Ohjelmassa oli koulu- ja kirjastovierailuja, joissa tapasimme … Lue koko juttu


Soundtrack: Susikuningatar 4

Olenhan minä vähän pakkomielteinen hellyttävällä tavalla intohimoinen ihminen, mutta nyt olen kuulkaa hyvin syvällä Umbroviassa. Voi olla, että vähään aikaan ette kuule minusta paljonkaan tai kenties kuulemanne on pelkkää hämmentävää hourailua, mutta siitä ei tarvitse huolestua. Olen vain kaulaa myöten ihmissusissa juuri nyt.

Susikuningattaren kirjoitusprosessi on ollut erilainen kuin sarjan aiemmilla … Lue koko juttu


Gigi ja Henry: 1860-luvun muoti 2

Gigi ja Henry -sarjan tapahtuma-aika on 1860-luvun puolivälistä vuoden 1870 kesään. Aika ei ole vaatetuksen puolesta mitenkään suosikkejani. Pidän hurjasti 1800-luvun alun empirelinjaisista mekoista ja 1870-80-luvun naisfiguurista, mutta silläkin uhalla, että kaikki Tuulen viemää -fanit hyökkäävät kimppuuni, täytyy sanoa, että muoti 1830-luvulta 1860-luvun loppuun on mielestäni kokonaisuudessaan aika…

”Joo, toki luisut Lue koko juttu


Steampunk #4: Pohdintaa/Perimmäinen olemus/Ajatuspähkinä 2

  Olen pohtinut viime päivinä jonkin verran steampunkia. Taas vaihteeksi. Tiedättehän, kun kirjoitan sitä höyrypunk-kirjasarjaa ja kaikkea. Tulee aihetta jonkin verran seurattua.

Nykysteampunk elää ja hengittää netissä. Koska se on niin vahvasti visuaalinen suuntaus[1], internet – sen keskustelufoorumit, blogit, kuvamateriaalia jakavat saitit, kuten DeviantART ja Pinterest – lieneekin pääsyy siihen, että steampunk Lue koko juttu