fantasia


Ylipapitar Untaran 4

Tahtoisin esitellä teille erään merkittävän henkilön, jonka sain vieraakseni viikonloppuna. Hän on galatani, suuren kaksoisauringon aavikon kierteissarvikansaa. Omiensa parissa hän on sotureiden, paimentolaisten ja aavikon jumalatar Gorthienin ylipapitar. Hänen nimensä on Untaran. Se tarkoittaa Uudelleen noussutta.

 

Hänen nimensä ei ole aina ollut Untaran. Galatanien parissa on nähkääs tavallista, että lapselle … Lue koko juttu


Fantasian merkityksestä lapsille ja nuorille 33

”Miksi kirjakaupoista ei löydy nuorille kunnollista luettavaa? Miksi enää ei kirjoiteta sellaisia kirjoja kuin silloin kun minä olin nuori?”
”Milloin kirjoitat ihan oikean kirjan?”
”Minä en tajua fantasiaa. Mitä järkeä siinä on?”
”Tämä tarina ei toimi, jos siitä ottaa fantasiaelementin pois.”
”Miksi joku haluaa lukea mielikuvitusmaailmassa tapahtuvista asioista? Eiväthän ne ole … Lue koko juttu


Finncon 2012 2

Nonni. Loma on loppu, Börtti on edelleen hukassa ja ukkosen jumala jytistelee jo toista päivää taloni katolla eikä anna minun nukkua. Ei kai sitä auta muu kuin raahautua Kryptozoologisiin tutkimuksiin ja aloittaa hommat. Pöydät ovat kyllä aika pölyisiä ja varastokin epäjärjestyksessä. Joku on näköjään käynyt järsimässä runoista reunoja ja riimejä. Ja … Lue koko juttu


Finncon-Animecon 2011 – valokuvareportaasi 4

Turussa järjestettiin 15.-17.7. yhdistetty Finncon-Animecon, jossa minäkin roikuin kamera-apparaattini kanssa päivänä jos muutamana. Tapahtumassa mukana olleiden omistautuminen ja innostus oli kerrassaan ihastuttavaa! Suosittelenkin kaikkia, joita spefi-kirjoittaminen tai japanilainen popkulttuuri kiinnostavat osallistumaan näihin coneihin myös ensi vuonna, jolloin Finncon järjestetään Tampereella ja Animecon Kuopiossa.

Seuraavassa esittelen muutamia (omasta mielestäni) hienoimpia asuja … Lue koko juttu


Sienan gargoileista

Olen ollut viime aikoina hieman huonovointinen, sillä olen joutunut hoitamaan nuhaista Börttiä. Peikkoflunssa ei onneksi tartu ihmisiin, mutta voitte kuvitella, millaista on kerätä lattioilta 400-kiloisen vuorenpeikon nenäliinoja. Se on ällöttävää. Yksi sellainen täyttää ämpärin, ja jos niitä ei siivoa ajoissa pois, putipojat muuttavat niihin asumaan[1]. Mutta joka tapauksessa, minulla on ollut … Lue koko juttu