Magdalena Hai


Oikeassa elämässä Magdalena Hai on kirjailijapseudonyymi, jolla on yliaktiivinen mielikuvitus ja kyky kyllästyä ällistyttävän helposti. Hänen ensimmäinen kirjansa, Mörkö Möö ja Mikko Pöö (Karisto 2012), oli tuntemattoman pelkoa käsittelevä lasten kuvakirja, samana vuonna ilmestynyt Kerjäläisprinsessa aloitti kolmiosaisen Gigi ja Henry -sarjan ja oli ensimmäinen suomalainen steampunk-genreä edustava teos. Kerjäläisprinsessa oli ehdolla LukuVarkaus -palkinnolle, joka jaetaan edellisen vuoden parhaalle lastenromaanille. Lasten ja nuortenkirjallisuuden lisäksi Hai kirjoittaa myös aikuisille ja vaikuttaa nykyisin Osuuskummassa, joka julkaisee scifiä, fantasiaa ja kauhua sekä muuta spekulatiivista fiktiota. Osuuskumman tavoitteena on tuoda esiin sitä kirjallisuutta, joka ei tartu suurempien kustantamojen haaveihin, sekä jatkaa kotimaisten novelliantologioiden julkaisuperinnettä. Kattava lista Magdalena Hain julkaisuista löytyy täältä. Gigi ja Henry -sarjalla on oma kotisivu, Keloburg.

 ~~oOo~~

Kryptozoologisissa tutkimuksissa Magdalena Hai on maailmankuulu kryptozoologi ja tutkimusmatkailija, jonka kodissa elää peikkoja. Hänestä on sanottu mm. seuraavaa:

”Pääsi on kuin Pohjaton Kaivo, pimeä, haiseva ja täynnä peikkoja.” – Martin Takaraivo

”Magdalena Hai on yksi aikamme suurimmista tutkimusmatkailijoista ja kryptozoologisen tiedetaivaan kirkkain tähti.” – Höpötiede NYT! 2/12

”Neiti Hailla eittämättä oli edessään loistava tulevaisuus Kuvitteellisten olentojen ja kummallisuuksien opistossa. Jotkut arvailivat häntä jopa itsensä professori Moriartyn seuraajaksi opiston johdossa. Ikävä kyllä neiti Hain luonne osoittautui… sanokaamme epäsopivaksi ihmisten kanssa työskentelyyn. Surullisenkuuluisa valkosipulissa marinoitujen etanoiden tapaus oli vain jäävuoren huippu.” – Eben Poo, Kuvitteellisten olentojen ja kummallisuuksien opiston Kryptozoologisen kirjaston varakanslisti

”Se johtuu siitä pitkästä kepistä, jota hän kantaa mukanaan. Hän lyö sillä ihmisiä päähän.” – Atk-peikko nro 2

”Enkä lyö. Törkeää, valheellista propagandaa!” – Magdalena Hai

”Magdalena oli jo pienenä tyttönä hiukan erikoinen. Hän näki asioita, joita me muut emme kyenneet näkemään. Katsokaas, hänen maailmaansa ei kuulunut vain perhosia ja heinäsirkkoja, vaan hän kertoi niityillämme vaeltelevan kummallisempaakin väkeä. Menninkäisiä, tonttuja ja keijuja, jopa peikko tai pari. Kerrassaan eriskummallinen mielikuvitus sillä tytöllä! Nythän hän asuukin yhden vuorenpeikon kanssa. Börtiksi hän sitä kutsuu. Tuntuvat olevan kovasti onnellisia yhdessä.” – Armas Hai, Magdalenan isosetä

”Ja atk-peikkojen! Ei saa unohtaa atk-peikkoja!” – Atk-peikot

~~oOo~~

Kryptozoologia (sanoista kryptos, salattu, piilossa oleva ja zoologia, eläimiä tutkiva tiede, kirjaimellisesti piilossa olevia eläimiä tutkiva tiede): Pseudotiede, jonka tutkimuskohteita ovat eläimet ja olennot, joiden olemassaoloa ei ole kyetty varmuudella todistamaan.

Höpötiede (sanoista höpö, ei kauhean vakavasti otettava ja tiede, todellisuuden ilmiöiden ja niiden välisten suhteiden järjestelmällistä ja arvostelevaa tutkimista, kirjaimellisesti… no, tiedätte kyllä): Tässä yhteydessä: Magdalena Hai -nimisen henkilön harjoittamaa todellisuuden vääristämistä niin kuvallisesti kuin sanallisesti, fantasian ja opportunistisen jääräpäisyyden ikiaikaisia periaatteita noudattaen.

Onko olo hämmentynyt? Etkö löytänyt vastausta myllertävään sekasortoon päässäsi? Jäikö kysymys kaihertamaan mielesi perukoille?

Katso myös Usein Kysytyt Kysymykset (UKK).